SMILfonden skaber smil i en urimelig hverdag

I SMILfonden hjælper vi børn og unge, der hver dag kæmper med en sygdom, som mange af dem skal leve med resten af livet. Vi hjælper børn, der alt for ofte må bytte fødselsdage, ferie og hygge i klassen ud med hospitalsbesøg og indlæggelser, og vi arbejder dedikeret for at give dem og deres familier de sjoveste oplevelser med nærvær, nye fællesskaber og netværk.

En barsk hverdag

Når man lider af en kronisk og alvorlig sygdom, kræver det ofte hyppige hospitalsbesøg og gentagne behandlinger. Det betyder, at legepladsbesøg og fodboldtræning tit bliver erstattet af endeløse timer i en hospitalsseng med et drop i armen. I SMILfonden giver vi børn, unge og deres familier mulighed for at smile og finde frirum i deres urimelige livsvilkår, og gennem 10 år har vi hjulpet og støttet flere og flere.

Rekordmange SMIL i 2023

I SMILfonden er vi superstolte over, at vi aldrig før har hjulpet så mange familier med syge børn og unge som i 2023. Hele 26.000 børn, unge og pårørende støttede vi i 2023, og vi gjorde en forskel og skabte et smil både på og uden for hospitalerne. Se video om alle de børn og unge, vi hjalp.

Smil på hospitalet

SMILfonden hjælper nemlig både på og uden for hospitalerne. I vores kreative værksteder Smilet på Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital har børn og unge mulighed for at trække sig fra hospitalets rammer og fordybe sig i filt, flamingo og fimo-ler. I 2023 havde vi 16.370 besøg. I løbet af året har vi også forskellige aktiviteter på landets hospitaler, hvor vi uddeler kreakasser og inviterer til julefest med høj musik og søde sager.

Familieprogram og feriefølelse

For mange familier, der har et barn med alvorlig, kronisk sygdom, er det tætteste, de kommer på et hotelophold de hyppige hospitalsbesøg. Og i en verden, hvor den barske sandhed er en realitet, kommer SMILfondens unikke familieprogram som kaldet. Programmet består af en SMILcamp, hvor familier møder og har mulighed for at danne relationer til ligesindede. I 2023 tog hele 200 personer med på camp. Derudover inviteres familierne på netværksture og tilbydes sociale aktiviteter, der kan skabe fællesskaber, som styrker og ruster familierne til at klare svære sygdomsforløb i en udfordrende hverdag. Læs mere om, hvordan unge rustes på teencamp.

Mange flere SMIL i fremtiden

Ingen skal føle sig alene, og derfor har vi en ambition om at blive ved med at hjælpe de børn og unge, der har et helt urimeligt livsvilkår i form af en kronisk og alvorlig sygdom. Vi arbejder derfor for stadigt at indsamle penge nok til at kunne gøre en mærkbar forskel i børnenes liv i form af unikke familieprogrammer, kreative værksteder og masser af netværksture, der kan skabe gode stunder med SMIL.