Det kreative værksted

SMILET er SMILfondens kreative værksted på Rigshospitalet

Målgruppe

Hvem kan benytte SMILET?

Det kreative værksted er for alle børn og unge under 18 år, der har en tilknytning til Rigshospitalet: indlagte og ambulante børn, søskende og børn til indlagte forældre. Forældre sammen med deres børn er også meget velkomne. Vi vil elske at se far eller mor være med til at bygge en raket.

Med SMILET vil vi gerne

Se hvordan SMILET har forandret
Sallis forhold til hospitalet

Mød Rikke og Tina

Rikke og Tina er SMILETs seje, dygtige, søde og kreative ildsjæle, som sammen med en håndfuld frivillige vil tage imod jer med åbne arme, når I kommer på besøg. Rikke har en baggrund som børnehaveklasselærer. Tina har en baggrund som håndarbejdslærer og designer.

Hvad sker der i SMILET

I SMILET skal der males og tegnes, klippes og klistres, modelleres og skulptureres og en hel masse andet. Der vil være plads til at lave modeller, prototyper, collager, og der vil også blive lavet ting med perler, piberensere, ispinde, balloner, gips, glas og pap.

Vi skal lave alt fra kæmpe raketter, dukkehuse, fabeldyr, hulemalerier, drømmefangere, superheltekapper, kæmpestore collager, smykker, arkitektoniske bygningskonstruktioner, kæmpe edderkoppespind, der indtager hele loftet, til gipsaftryk, keramik, fotoskole, systue, trylleuge, Harry Potter-uge, træværksted, stop-motion film, streetart og mange flere ting. Selvfølgelig med hensyn til køn, alder og ikke mindst formåen.

Har du eller dit barn nogle helt særlige kreative ønsker og drømme, så kom endelig med dem.

Du kan også være heldig at møde nogen, du allerede kender fra Rigshospitalets gode aktivitetstilbud. Det kan være Julie Dufur, der laver arkitektoniske vidundere, eller Den Blå Heks, der laver dukkeshows.

Vi passer på hinanden

I SMILET passer vi på hinanden. Det vil sige, at man ikke skal komme på besøg, hvis man fejler noget, der kan smitte andre. Man skal også have en voksen med, hvis man er under 10 år. I SMILET handler det om magi og ikke om sygdom.

Man tager skoene af (hvis muligt), og man vasker sine hænder inden og efter besøg.

Alt inventar samt alle redskaber og materialer har gennemgået en skrap kontrol af Rigshospitalets infektionshygiejneenhed.

Der er plads til alle – også jer i kørestol, i seng og med dropstativ. Der er ramper og plads til at komme rundt.

Så en kæmpe TAK til jer for at gøre det muligt

En kæmpe tak til jer for at gøre SMILET til en realitet. Uden jer ville det ikke have kunnet lade sig gøre.

Mindegaard Invest

Underværker

Heinrich og Laurine Jessens Fond

Lemvigh-Müller Fonden

Augustinus Fonden

Vangsted Invest

CoolUnite Fonden

Olga og Esper Boels Fond

Sanofi

Cajuna Holding

Creative Company

Dinesen gulve

Reform CPH

Toni armaturer

Villeroy & Boch børnehåndvask

Muuto

Savir Design

COBE og Proudly Present

Louisiana

Statens Museum for Kunst

NOTED

ventevaerelseakvarier.dk

Aqua Base

Poppi Dyrecenter Østerbro

Rockfon

Find vej og kontaktinfo

SMILET ligger i Rigshospitalets forhal ved hovedindgangen.

SMILET har åbent hver dag fra kl. 10-17

Du kan altid ringe til Rikke og Tina på telefon +45 3138 4543 og høre, om der er åbent, hvilke aktiviteter, de planlægger den givne dag/uge, eller hvis du har nogle generelle spørgsmål til SMILET og dets funktion.