Aktiviteter på hospitalerne

Gode oplevelser på hospitalet skaber bedre stemning og giver børnene lyst til at komme på hospitalet igen

SMILfonden er til stede på alle hospitaler i Danmark, som har børneafdelinger. Vores aktiviteter på hospitalerne er med til at lette børnenes hverdag og giver dem mere mod til at komme på hospitalet næste gang.

I vores seneste analyse omkring forældrenes og fagpersonalets oplevelser af SMILfondens arbejde fremgår det blandt andet, at:

89% af forældrene og hospitalspersonalet oplever, at SMILfonden har en positiv indvirkning på børnenes lyst til at komme på hospitalet.

86 % af det sundhedsfaglige personale oplever, at SMILfondens aktiviteter bidrager til at skabe en bedre stemning på afdelingen.

86% af hospitalspersonalet siger, at muligheden for at kunne visitere til SMILfondens tilbud har en positiv effekt på deres egen arbejdsglæde.

SMIL julemission

Julemissionen spreder julestemning for de børn, der er indlagt på hospitalerne i julen, og for de børn, der er tilknyttet børneafdelingerne – dem inviterer vi nemlig også! Det er dage med koncerter, kreative juleaktiviteter og masser af smil på landets børneafdelinger. Børnene får en pause fra sygdom, så de kan mærke, at det er jul.

På SMILfondens YouTube-kanal kan du se videoer, fra flere af vores julemissioner, og mærke den stemning der spreder sig – når julemissionen besøger afdelingerne. 

SMILET - det kreative værksted

SMILET er SMILfondens kreative værksteder på Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital. Værkstedet er for alle børn og unge under 18 år, der har en tilknytning til hospitalet; det kan være indlagte børn, børn med tid til ambulante undersøgelser, søskende og børn til indlagte forældre. 

Med SMILET vil vi skabe en oase for alle børn på Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital, hvor de for en stund kan glemme alt om, at de er på et sygehus.

SMILfondens kreakasse

Det er aldrig sjovt at være indlagt, og i forbindelse med højtider og ferier er det endnu mere trist. I SMILfonden ønsker vi at give syge børn et bedre liv og øge deres livskvalitet – også når de er indlagte. Derfor har vi siden 2020 uddelt tusindvis af kreakasser på alle landets børneafdelinger.

Kreakassernes indhold kan bidrage med at give de indlagte børn en pause fra sygdom og for en stund lade dem glemme alt om hospital og indlæggelse.

Årets SMIL

Hvert år indstiller SMILfonden en sundhedsperson, der har gjort en ekstraordinær indsats for alvorligt og kroniske syge børn i Danmark. Prisen indstilles af de syge børn og deres familier.

Årets SMIL blev uddelt for første gang i 2019. Herunder kan du se vinderne af Årets SMIL.

Årets SMIL 2023 – Christel Boysen Popp fra Børn og Unge Klinikken på Århus Universitetshospital

årets smil 2022 Hanne Hove

Årets SMIL 2022 – Hanne Hove, overlæge på Center for Sjældne Sygdomme på Rigshospitalet

2021_årets_smil

Årets SMIL 2021 – Uffe Tange Holst, overlæge på mave-tarm-kirurgisk afdeling på Odense Universitets Hospital

Årets SMIL 2020 – Vibeke Brix Christensen, børneoverlæge på Rigshospitalet

Årets SMIL 2019 – Maria Simmelkjær, afdelingssygeplejerske på Rigshospitalet

SMILfester

SMILfondens fester på danske hospitaler startede i 2014. Festerne afholdes for familier med børn, der er alvorligt og kronisk syge. Både dem, der er indlagte og de børn, der bliver inviterede. Festerne giver børnene og deres familier en pause fra sygdommen og en god oplevelse på hospitalet.

Til festerne spreder vi SMIL med musikalske indslag, vi uddeler gaver til børnene og deres søskende og meget mere.

Her kan du se to film fra vores første SMILfester på henholdsvis Skejby Sygehus og Rigshospitalet.