Om SMILfonden

SMILfonden er en velgørende forening, der støtter børn med alvorlige og kroniske sygdomme på tværs af diagnoser.

Vi ønsker at give børnene og deres familier et bedre liv ved at skabe stærke, værdifulde fællesskaber og øge deres livskvalitet.

Det gør vi ved at give dem en vigtig pause fra sygdom gennem sociale aktiviteter både på og uden for hospitalerne fx sociale aktiviteter på hospitalerne og sommercamps, netværksture og rådgivning.

 

Vores ønske er at give disse børn og familier et sted at høre til og en pause fra alvorlig sygdom. Sygdom som mange af dem skal leve med resten af livet.

I SMILfonden sætter vi en stor ære i vores arbejde. Alt vores arbejde udspringer af vores 3 kerneværdier: Omsorg, overskud og fællesskaber.

Vision og mission

Vision

Vi vil give børn med alvorlige og kroniske sygdomme et bedre liv.

Mission

Vi skaber værdifulde fællesskaber, og øger livskvaliteten for familier med alvorligt og kroniske syge børn på tværs af diagnoser.

Det gør vi ved at give dem en vigtig pause fra sygdom gennem sociale aktiviteter både på og udenfor hospitalerne. 

Vi drager omsorg og giver energi og overskud til familierne, så de kan klare sig gennem et liv, hvor hverdagen er præget af sygdom. 

Værdier

Omsorg

Vi drager omsorg for både de syge børn og de raske søskende og forældre. Vi lytter til dem og deres behov, og vi ser familien som en helhed. 

Overskud

Alle vores aktiviteter bliver udført med overskud. Vi brænder for at gøre en forskel og sørger for, at de familier, vi møder, går fra mødet med SMILfonden med ny energi.

Fællesskab

Ingen skal føle sig alene. Vi giver fællesskab, så børn med sjældne og alvorlige sygdomme ikke skal føle sig alene og anderledes. Vi inkluderer familierne i et værdifuldt fællesskab, hvor alle forstår hinanden.

Historie

Hvorfor eksisterer SMILfonden?

Tidligere TV-vært Sisse Fisker grundlagde SMILfonden i 2014, efter hun selv var indlagt med sine to drenge, der som små blev opereret på Børnekirurgisk Klinik på Rigshospitalet.

”Drengene blev opereret af flere omgange og det var forfærdeligt at se drengene skrige uden at kunne gøre noget som forældre. Det var frygteligt at skulle lægge vores lille barn i fuld narkose, men personalet var supersejt, og jeg er dem evigt taknemmelig” fortæller Sisse Fisker.

Operationerne gik heldigvis godt, og det var medens de var indlagt, hun fik idéen til at lave en velgørende forening, der kan være med til at forsøde livet for familier, som kæmper med kronisk og alvorlig sygdom.

“Det er så vigtigt, at vi forkæler de her børn og deres familier, der til daglig kæmper en sej kamp med deres sygdom. At vi giver dem en pause fra sygdommen og at de møder andre børn, søskende og forældre, der er i samme situation som dem selv, så de ikke føler sig alene og får mere overskud i hverdagen”

SMILfondens første fest blev holdt i maj 2014, og i dag har vi mere end 100 aktiviteter til børnene og deres familier både på og uden for hospitalerne. Arrangementer henvender sig både til det enkelte barn, til hele familien og kun til forældrene til det syge barn. Det er vigtigt at inkludere hele familien, da alle bliver ramt, når et barn i familien er alvorligt og kronisk sygt.