Aktiviteter udenfor hospitalerne

SMILfondens aktiviteter giver fællesskaber og øget livskvalitet

SMILcamps

Tilbagemeldinger fra forældre og børn, der har været med SMILfonden på sommercamps, er ikke til at tage fejl af. Denne ferie er virkelig noget, der rykker for hele familien og giver langvarige minder og fællesskaber på tværs af diagnoser.

Det er de færreste familier med alvorligt og kronisk syge børn, der har overskud til at planlægge ferie. Mange af familierne har ikke været på ferie i årevis eller haft længere perioder samlet som familie. Formålet med vores SMILcamps er at forkæle familierne med en tiltrængt pause fra sygdom og give fælles oplevelser – oplevelser, der ikke er særlig meget tid til i en hverdag, hvor sygdom overskygger alt, og familien er splittet mellem hjem og hospital. Vores SMILcamps kan noget helt særligt, og vi vil rigtig gerne sende endnu flere af Danmarks sejeste børn og familier afsted. 

Klik her og hjælp os med at sende flere børn og familier på SMILcamp.

Se hvilken forskel vores SMILcamps har gjort for børnene og deres familier

SMILcamp 2020

SMILcamp 2020

SMILcamp 2019

SMILcamp 2018

Netværksture

Formålet med vores netværksture er at give familierne gode oplevelser sammen samt skabe fællesskaber med andre familier, som også har en hverdag præget af sygdom og hospitalsbesøg.

Vi har årligt flere store netværksture til eksempelvis Legoland, ZOO eller i biografen, hvor mange SMILfamilier mødes og få en god oplevelser sammen.

Derudover har vi også mindre netværksture, hvor vi samler de familier, som allerede har skabt et fællesskab på en SMILcamp, og som derfor har stor glæde af at mødes igen og bygge videre på det fællesskab. Det kan også være netværksture, der har til formål at forkæle forældrene – for eksempel en VIP-middag eller en wellness dag.

Vi oplever ofte stor gensynsglæde mellem familierne, når de mødes på vores netværksture, hvor de bygger videre på det fællesskab, de har skabt på en SMILcamp eller på en tidligere netværkstur.

SMILhuset

SMILhuset er en mulighed for en uges familieferie, hvor familiehygge og forkælelse er i fokus.

Et ophold i SMILhuset kan være første gang, familien er på ferie sammen, da det for mange familier med kronisk syge børn kan være uoverskueligt selv at planlægge en ferie.

SMILhuset er indrettet med hensyntagen til familiens behov, og vi har sørget for masser af forkælelse til familien i form af goodiebags, gavekort, lav-selv-mad og andre overraskelser.

SMILmobilen

SMILmobilen er en rådgivningstelefon, hvor forældre, børn og unge kan ringe ind og få en snak med vores familierådgiver og terapeut Lea eller vores socialrådgiver Rebekka. Mange familier med alvorligt syge børn har ekstra mange bekymringer i hverdagen. De er isolerede og afskåret fra deres normale fællesskaber, og de frygter hele tiden for deres børns helbred.

Se, hvilken forskel SMILmobilen er med til at gøre for børnene samt deres søskende og forældre her.

I første omgang blev SMILmobilen tilbudt de familier, der havde været med SMILfonden på sommercamps. Det svarede til cirka 300 personer. Men efter SMILmobilens 1 års fødselsdag 1. april 2021 har de mere end 400 familier (ca. 1.200 personer), der er tilknyttet SMILfonden, fået tilbuddet om at benytte SMILmobilen.

Vi drømmer om at udvide åbningstiden, så endnu flere familier får mulighed for at benytte SMILmobilen.

Familierådgiver og terapeut Lea Lykkegaard

Lea har gennem en årrække haft særligt fokus på familier med alvorligt og kronisk syge børn. Man kan ringe til Lea uanset, om tankerne kredser om det syge barn, de raske søskende, ægteskab, at navigere i systemet, frygten for coronavirus eller andet, som man føler, at man står alene med.

Socialrådgiver Rebekka Øst

Du kan også ringe til Rebekka for at få råd og vejledning. Det kan være vejledning omkring, hvilke støttemuligheder, der er i kommunen, og hvilke rettigheder, man har. Måske er det udfordringer i forhold til barnets/den unges skolegang eller overgangen fra barn til voksen.

Nedenfor kan du se nogle af vores SMILtv-udsendelser. smiltv var et af vores tiltag under corona, hvor landet lukkede ned og satte vores aktiviteter på pause.

Hjalmer laver minikoncert hjemme fra sin lejlighed.

Jacob Riising laver aprilsnar.

Nalina fra ‘De sjældne danskere’ laver kreative påsketing.