Aktiviteter udenfor hospitalerne

SMILfondens aktiviteter giver fællesskaber og øget livskvalitet

SMILcamps

Tilbagemeldinger fra forældre og børn, der har været med SMILfonden på sommercamps, er ikke til at tage fejl af. Denne ferie er virkelig noget, der rykker for hele familien og giver langvarige minder og fællesskaber på tværs af diagnoser.

Det er de færreste familier med alvorligt og kronisk syge børn, der har overskud til at planlægge ferie. Mange af familierne har ikke været på ferie i årevis eller haft længere perioder samlet som familie. Formålet med vores SMILcamps er at forkæle familierne med en tiltrængt pause fra sygdom og give fælles oplevelser – oplevelser, der ikke er særlig meget tid til i en hverdag, hvor sygdom overskygger alt, og familien er splittet mellem hjem og hospital. Vores SMILcamps kan noget helt særligt, og vi vil rigtig gerne sende endnu flere af Danmarks sejeste børn og familier afsted.

Se hvilken forskel vores SMILcamps har gjort for børnene og deres familier

SMILcamp 2020

SMILcamp 2020

SMILcamp 2019

SMILcamp 2018

Netværksture

Formålet med vores netværksture er at give familierne gode oplevelser sammen samt skabe fællesskaber med andre familier, som også har en hverdag præget af sygdom og hospitalsbesøg.

Vi har årligt flere store netværksture til fx Legoland, ZOO eller i teatret, hvor mange SMILfamilier mødes og få en god oplevelse sammen.

Derudover har vi også mindre netværksture, hvor vi samler de familier, som allerede har skabt et fællesskab på en SMILcamp, og som derfor har stor glæde af at mødes igen og bygge videre på det fællesskab. Det kan også være netværksture, som har til formål at forkæle forældrene, fx en VIP-middag eller en wellness dag.

Vi oplever ofte stor gensynsglæde mellem familierne, når de mødes på vores netværksture, hvor de bygger videre på det fællesskab, de har skabt på en SMILcamp eller på en tidligere netværkstur.

SMILhuset

SMILhuset er en mulighed for en uges familieferie, hvor familiehygge og forkælelse er i fokus.

Et ophold i SMILhuset kan være første gang familien er på ferie sammen, da det for mange familier med kronisk syge børn kan være uoverskueligt selv at planlægge en ferie.

SMILhuset er indrettet med hensyntagen til familiens behov, og vi har sørget for masser af forkælelse til familien i form af goodiebags, gavekort, lav-selv-mad og andre overraskelser.

SMILhuset ligger i smukke omgivelser på Skallerup Seaside Resort i Nordjylland, hvor familierne har adgang til alle stedets faciliteter. Der er således rig mulighed for gode familieoplevelser i både pool, legeland, på dyregården eller ved en af de mange andre aktiviteter.

I 2020 har 20 familier været på en uges ferieophold i SMILhuset, og vi håber at få midler til også at kunne invitere familier på ophold i 2021.

SMILmobilen

SMILmobilen er en rådgivningstelefon, hvor forældre, børn og unge kan ringe ind og få en snak med vores familierådgiver og terapeut Lea eller vores socialrådgiver Rebekka. Mange familier med alvorligt syge børn har ekstra mange bekymringer i hverdagen. De er isolerede og afskåret fra deres normale fællesskaber, og de frygter hele tiden for deres børns helbred.
I første omgang er tilbuddet til de familier, der har været med SMILfonden på sommercamps (ca. 300 personer). Vi drømmer om at udvide åbningstiden, så endnu flere familier får mulighed for at benytte SMILrådgivningen.

Se, hvilken forskel SMILmobilen er med til at gøre for børnene samt deres søskende og forældre her.

Familierådgiver og terapeut Lea Lykkegaard

Lea har gennem en årrække haft særligt fokus på familier med alvorligt og kronisk syge børn. Man kan ringe til Lea uanset, om tankerne kredser om det syge barn, de raske søskende, ægteskab, at navigere i systemet, frygten for coronavirus eller andet, som man føler, at man står alene med.

Socialrådgiver Rebekka Øst

Du kan også ringe til Rebekka for at få råd og vejledning. Det kan fx være vejledning omkring hvilke støttemuligheder, der er i kommunen og hvilke rettigheder, man har. Måske er det udfordringer i forhold til barnets/den unges skolegang eller overgangen fra barn til voksen.

SMILtv

SMILtv er med til at bringe SMIL på hospitalet og hjem i stuerne.

Da Corona startede, lancerede vi en ny tv-kanal, som spredte SMIL, håb og styrke til alle de isolerede børn og deres pårørende. Det var en stor succes, så selvom samfundet er åbent igen, vil vi fortsætte med at sende SMILtv. Vi sender både fra vores egen Facebook-kanal og på YouTube, og vi udvikler løbende nye programmer, som kan være med til at sprede glæde på hospitalet og i stuerne landet over.

Se nogle af vores SMILtv udsendelser nederst på siden.

SMIL og SPIS

Da vi blev nødt til at aflyse mange af vores planlagte netværksture i biografen og til forlystelsesparker under Corona, ser vi film sammen virtuelt med vores familier for at holde fast i fællesskaberne og få en hyggelig snak sammen.

Det vil vi fortsætte med, da det er en god måde at se hinanden på ofte og pleje fællesskaberne.

Vi ser film og spiser mad sammen, som SMILfonden har sponsoreret, og på denne måde kan vi beholde vores dejlige SMILfællesskab, selvom vi er hver for sig.

Nedenfor kan du se nogle af vores SMILtv-udsendelser, hvor seerne kan stille spørgsmål til værterne

Hjalmer laver minikoncert hjemme fra hans lejlighed.

Jacob Riising laver aprilsnar.

Nalina fra ‘De sjældne danskere’ laver kreative påsketing.

Årets SMIL

 Hvert år indstiller SMILfonden en sundhedsperson, der har gjort en ekstraordinær indsats for alvorligt og kroniske syge børn i Danmark. Prisen indstilles af de syge børn og deres familier. Årets SMIL blev uddelt for første gang i 2019, hvor  afdelingssygeplejerske Maria Simmelkjær modtog prisen. I 2020 var det børneoverlæge Vibeke Brix Christensen fra Rigshospitalet, der modtog prisen.

Årets SMIL 2019

Årets SMIL 2020