Her er varmt året rundt: En oase fyldt med filt og fantasi

Sterile redskaber, hvide senge og personale i rene kitler. De fleste hospitalsmiljøer er langt fra fantasifulde eller farverige. Men på både Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital kan man midt i hospitalets rammer finde en varm og farverig oase fyldt med kreativitet. Den oase hedder Smilet, og det er SMILfondens kreative værksted for alle børn og unge, der færdes på hospitalet.

Fra sygeseng til fri fantasi

”TAK – intet mindre kan gøre det, end en dyb taknemmelighed. Taknemmelighed for, at I giver vores børn et frirum, hvor de lidt glemmer, det de står i. I er et lys i mørket” står der blandt andet i gæstebogen i værkstedet på Rigshospitalet.

For børnene på hospitalerne skaber Smilet et rum inden for hospitalets vægge, hvor man får et pusterum fra journaler, store scannere og kliniske procedurer. Her kan man male, tegne, lave håndarbejde og eksperimentere med alverdens farver og materialer.

Se hvordan SMILET har forandret Sallis forhold til hospitalet

Et frirum på hospitalet

De kreative aktiviteter giver børnene en chance for at udtrykke sig selv og for en stund glemme de udfordringer, der følger med at være alvorligt syg. Det er ikke kun en mulighed for kreativ fordybelse, men også en måde at lade børnene mærke deres eget potentiale og alt det, de kan.

Samtidig giver værkstederne også familierne mulighed for at puste ud og finde glæde i et rum fyldt med varme og fantasi.

Et rarere hospitalsbesøg

Værkstederne er åbent dagligt og bemandes af børnekunstformidlere og frivillige, der sætter gang i fantasien og støtter børnene i deres kreative udfoldelser.

”Der findes ikke en bedre ’belønning’ for alle de trælse ting på hospitalet, end en tur i SMILET! Så snart man træder ind her sænkes skuldrene og fokus flyttes – det er en balsam for sjælen for både store og små”, står der skrevet i gæstebogen.

Vi hører ofte, at Smilet er med til at skabe tryghed i en presset situation, og vi bliver igen og igen bekræftet i, at Smilet gør en forskel for børn, unge og familier på hospitalet hver eneste dag.