Vi har overvundet Lauritz.com nedturen

Først var vi glade. Så var vi frustrerede. Og nu er vi mere end begejstrede. De seneste par måneder har vi i SMILfonden været hele følelsesregisteret igennem, da vi havde penge i klemme hos Lauritz fra salg af FCK-spillertrøjer. Heldigvis er det lykkedes os at samle alle midlerne ind igen og mere til, til fordel for alle de børn og unge, vi hjælper.

Frustrationen var stor, da vi i starten af juni måtte konstatere, at SMILfonden ikke fik sit tilgodehavende udbetalt af Lauritz på grund af deres økonomiske problemer. Bag beløbet på de 409k kr. lå en masse hjerteblod. Sammen med spillere fra FCK havde SMILbørn designet rygnumre til spillertrøjer i vores kreative værksted på Rigshospitalet – trøjer som spillerne trak i på en kampdag, hvor børnene også var inviteret sammen med deres familier, for bagefter at bortauktionere trøjerne til fordel for SMILfonden.

I ren fortvivlelse iværksatte vi hurtigt en ny indsamling, så vi ikke stod i en situation, hvor vi kunne blive tvunget til at aflyse aktiviteter for de børn og unge, vi hjælper i SMILfonden. På blot to dage lykkedes det os at indsamle det beløb, som Lauritz skyldte og lidt til, takket være massiv opbakning på de sociale medier. I SMILfonden åndede vi lettet op. 

Den store opbakning kommer børnene til gode  

Støtten er fortsat hen over sommeren, og vi står nu med et samlet beløb på 902k kr., altså en fordobling af vores oprindelige tilgodehavende hos Lauritz. Som den lille forening SMILfonden er, har en sådan gavmildhed stor betydning. Nu kan vi afholde alle de aktiviteter, vi har planlagt for året og mere til. Det betyder f.eks. at:

  • Grupper af unge mellem 13-18 kommer på SMILcamps på Sjælland og i Jylland her i efteråret
  • Småbørnsfamilier kommer på netværksture f.eks. på bondegård og i legeland
  • Børnene på landets hospitaler vil modtage julekasser med kreativiteter og godter.

 

Alle midlerne bidrager til arrangementer for børnene, de unge og deres familier, og som forening er vi utroligt taknemmelige for opbakningen.

Samarbejdet med FCK og 3 Danmark betyder alverden

Vi sætter stor pris på det samarbejde, som vi har med FCK og 3 Danmark. SMILfonden er stadig en forholdsvis ung organisation, så det at parterne både støtter økonomisk men også er med til at sprede kendskabet til vores arbejde, det er faktisk helt essentielt for overhovedet at kunne gøre en forskel for børnene og deres familier. 

Herudover har samarbejdet involveret familierne og budt på en masse positive oplevelser – spiller interviews, billetter til kampe i Parken og kampdagen i april, hvor FCK-spillere løb på banen i de specialdesignede spillertrøjer. Med sig havde de en gruppe børn og søskende fra SMILfonden mens andre SMILfamilier havde fået pladser på tribunen og i 3 Danmarks skybox.

I bund og grund har samarbejdet været givtigt for de børn og familier, vi hjælper, samt for SMILfondens muligheder for at hjælpe som velgørende forening.