Tillykke til os alle i SMILfonden

I år er vi heldige og taknemmelige på flere fronter. Vi kan fejre SMILfondens 10-års jubilæum. Og nu kan vi også byde varmt velkommen til Mette Friis og Christian Sophus Ehlers, der som vores nye bestyrelsesmedlemmer skal være med til at sætte retningen fremover. De to bestyrelsesmedlemmer, som netop er valgt ind ved Generalforsamlingen den 24. april, kommer hver især med stærke kompetencer, der skal være med til at styrke SMILfondens fortsatte arbejde og sikre de bedste omstændigheder for kronisk syge børn og unge og deres familier.
Mette Friis er uddannet sygeplejerske og ansat som Centervicedirektør i Juliane Marie Centret / Mary Elizabeths Hospital – Riget for børn, unge & gravide. Hun har arbejdet med alvorligt og kronisk syge bøn og unge i 30 år. Vi er ikke i tvivl om, at Mettes enorme viden på området bliver en kæmpe styrke for SMILfondens fremtidige arbejde.
Christian Sophus Ehlers er selvstændig konsulent og har 15 års erfaring inden for ledelse og fundraising i danske og internationale organisationer. Han skal som rådgiver være med til at opruste vores fundraising, så vi kan sikre vores tilbud til de sårbare familier, der trænger til pusterum.
 

Rutiner og ritualer giver tryghed på hospitalet

I sin vante gang blandt børn og unge møder Mette Friis tit familier, der bruger hele dage på Rigshospitalet, når deres barn skal til f.eks. kontrol.

”De er typisk til kontrol en halv time hos læge og sygeplejerske. Resten af tiden opholder de sig i Smilet, SMILfondens kreative værksted. Det viser, at rutiner og ritualer giver tryghed for barnet eller den unge,” forklarer Mette Friis.

Som nyt bestyrelsesmedlem ser hun frem til at sætte sin store viden i spil. Det gælder i relation til børn og unges behov for behandling og pleje, men også i forhold til de tilbud, som er nødvendige fremadrettet.

”Som Centervicedirektør for det kommende børnehospital har jeg kendskab til den udvikling, vi ser, og det vil være en stor glæde, hvis jeg på den baggrund kan være med til at sætte den strategiske retning for aktiviteterne i SMILfonden,” siger Mette Friis.

Langt på kort tid

Christian Sophus Ehlers har fulgt SMILfonden tæt og er særligt imponeret over, hvor langt foreningen er kommet.

”10 år er relativt kort tid for en forening. At opbygge et velfungerende professionelt sekretariat og skabe omsætning fra fundraising, som er grundstenen for at kunne afvikle programindsatserne, synes jeg er godt gået. Jeg kan mærke foreningens gejst og engagement- og det smitter,” siger Christian Sophus Ehlers.

Han træder ind i en bestyrelse sammensat af mennesker med mange forskellige kompetencer og fagligheder. Med en stor viden fra foreninger og NGOer, håber Christian Sophus Ehlers at kunne bidrage med bl.a. rådgivning til foreningens strategiske retning:

”Jeg er optaget af, hvordan vi skalerer velgørende foreninger. Hvordan vi kan vokse f.eks. via partnerskaber og fundraising i form af frie midler fra private, så vi kan mindske foreningens sårbarhed og budgetrisiko og hjælpe udsatte børn og familier”.

Vores bestyrelsesformand, Sisse Fisker, er også både stolt og glad:

”Jeg er superglad for, at to så stærke profiler har valgt at blive en del af bestyrelsen. Selvom vi er kommet langt på 10 år, betyder det meget med tilkendegivelser som disse. Det viser, at der i dén grad er brug for os. Vi skal fortsat sikre, at så mange børn, unge og familier har mulighed for en håndsudrækning, når livet indimellem slår koldbøtter i form af alvorlig sygdom”.

De to nye bestyrelsesmedlemmer erstatter Vibeke Brix Christensen og Laura Vilsbæk.

Se også Årsmagasinet og -regnskabet 2023, som blev præsenteret og godkendt ved generalforsamlingen.

Fra venstre: Christian Sophus Ehlers, Sisse Fisker, Susanne Lauth, Charlotte Blix, Niels Kornerup, Michael Løve, Jacob Bech Hansen, Mette Friis, Dorte Horsholt, Simon Hesse Hoffmann.