Niels scorede sig en drømmeoplevelse med løverne fra F.C. København

I sidste weekend løb 7,5-årige Niels noget overraskende på banen sammen med navne som Vavro og Cornelius, da F.C København tog imod Silkeborg IF i Parken. Niels er en del af SMILfonden, og vores partnerskab med FCK fik for alvor sparket Niels’ fodbolddrømme helt i mål.

Da F.C. København (FCK) forrige uge frigav deres trupliste til søndagens Superliga-kamp mod Silkeborg IF, fik hele Danmarks fodboldfans fart i fingrene og tastaturet, da Damgaard med nummer 75 var en del af de udtagede. Det satte i den grad gang i spekulationerne, men i de følgende dage kunne FCK afsløre, at deres ”hemmelige” spiller i virkeligheden var en 7-årig gut ved navn Niels.

Niels er en del af SMILfonden, og han er født med fodboldfeber såvel som syndromet Adams-Oliver, der betyder, at hans fingre er mindre, og at han mangler forfoden på sin ene fod. Se mere i videoen her: 

Træning med truppen

Niels’ 48 timer som professionel fodboldspiller startede allerede lørdag, hvor Niels ligesom resten af truppen mødte op til træning for at forberede sig på søndagens kamp.

”Det var vildt sjovt at træne sammen med FCK-spillerne lørdag formiddag ude på Nr. 10. Det var enormt fedt at møde dem, fordi de lyttede til, hvem jeg var. De gav mig alle sammen high fives, og vi spillede på mål og lavede fede øvelser”, fortæller en glad Niels.

High fives i Parken

Derefter tjekkede Niels og hans holdkammerater ind på hotel for at lade op til kampen, hvor Niels løb på banen til klapsalver og kampråb fra de mange fremmødte fans. Kampen så han fra Parkens fornemmeste, første række, nemlig FCK’s udskiftningsbænk.

”Det var mega fedt i Parken. Både at varme op sammen med spillerne. At sidde på bænken og heppe på holdet på banen. Andreas Cornelius blev skiftet ud undervejs, og han gav highfives til alle på bænken. Også mig. Vi fejrede målene sammen og til sidst sejren. Det var bare fedt at gøre alt sammen som et hold.”

”Det var for vildt”

Når Niels ikke tilbringer sin weekend i selskab med løverne fra FC København, så går han i 1. klasse i Lyngby, hvor han elsker at spille fodbold med vennerne.

”Mine kammerater lyttede til mig, da jeg fortalte dem om weekenden og viste dem billeder. De sagde “det var for vildt, Niels”, og “du er den bedste”. Nogen klappede endda”, fortæller Niels om kammeraternes reaktion ovenpå weekendens strabadser.

Fodbolddrømmen lever stadig

Vi er så taknemmelige for de oplevelser og muligheder vores samarbejder giver til nogle af de børn, der virkelig har brug for et smil og en påmindelse om, at man stadig skal drømme, selvom man også er syg. Og Niels’ fodbolddrøm er i den grad stadig tændt.

” Det var så fedt, at jeg kom med i omklædningsrummet. Træneren kigger pludselig på mig, og siger “Niels, nu har vi tabt tre uger i træk, og så kommer du og tager 3 point i snit”. Det var så fedt, at jeg var en del af dem og være med i den sejr.”

FOTOS her på siden: FCK medier