SMILcamps samler familier med kronisk syge børn og skaber uforglemmelige oplevelser

Fra en hverdag med konstante hospitalsbesøg og bekymringer om sygdom til et pusterum med leg, forkælelse og glade børn. Forældrene oplever vores camps som en kærkommen pause og en øjenåbner for et fællesskab, de ellers havde stået foruden. I alt 25 børnefamilier er netop vendt hjem fra SMIL sommercamp med fornyet energi.

 

Den spændte forventning var til at mærke. Familierne på årets to sommercamps i Køge og Kolding havde ikke mødtes før. Nogle havde aldrig været på ferie med deres syge børn. Men snakken tog hurtigt fart blandt forældrene, og legen satte ind hos børnene – både de syge og deres raske søskende:  

”Det er dejligt at møde andre familier, som står med nogle af de samme problemer. Man er lige pludselig ikke alene. Børnene kan lege og ikke tænke over sygdom og bare have det sjovt. Og vi voksne behøver ikke forklare os over for hinanden, som vi nogle gange behøver i hverdagen.”
Christina, mor.

Teambuilding, krea og dans

Kort efter ankomsten i Køge samledes de 6-12 årige om gummislanger og maling på plænen, hvor der blev bygget raketter og skudt med vandballoner. Nogle foretrak hoppeborgen, mens andre overvågede poser med skumfiduser, der senere skulle samle familierne om bålet.

De yngste børn fandt hurtigt hinanden, mens de lidt ældre samledes om spil, krea eller en af de mange andre aktiviteter. Syg eller rask, det betød mindre, alle var sammen på tværs.

Fællesskab og et godt grin

Der var lagt op til forkælelse i fire dage. Forældre skulle ikke tænke på madlavning, opvask eller rent tøj, der til tider kan opleves uoverkommeligt i en hverdag med sygdom. Alle muligheder for nærvær og afslapning var til stede. Og både voksne som børn nød hinandens selskab:

”Jeg får håb for fremtiden, for ensomhedsfølelsen forsvinder. Man oplever, man er ok selvom man har syge børn, for vi griner sammen og sygdommen bliver “glemt”. Og det er skønt at se ens barn blomstre og grine – det rammer lige i hjertet.”
Alma, mor

Alle familier bliver visiteret til at deltage i vores SMILcamps, i tæt samarbejde med sundhedsfaglige på RH og AUH, for herefter at blive en del af vores program for familier med alvorligt og kronisk syge børn.