Far cykler for SMILfonden og sin kronisk syge datter

Et hold friske cykelryttere hoppede i sadlen sidst i juni for at samle penge ind til SMILfonden. Søren Colding, hvis datter vi hjælper i SMILfonden, var inviteret med for første gang. Og han var ikke i tvivl, for ham handlede det om at give igen.
 

Der var mange hårde træninger og testkørsler forud for cykelturen på tværs af landet, arrangeret af Bike4Kids. Ikke mindst for Søren Colding, der blot havde erfaring fra en mountainbike, da han takkede ja til at deltage.

For Søren var motivationen i top fra starten.
Hans familie har været en del af SMILfonden i flere år, da hans datter Silje er kronisk syg og hospitalsbesøg således en stor del af hverdagen.

Derfor var det også et kærkommen fokus for hele familien at følge Sørens rejse med cykelholdet frem mod turen. Silje var stolt over sin far og delte opløftende ord på hjemmefronten, når træningen havde været hård.

Men det var ikke kun træningen og pausen fra sygdom, som motiverede Søren:

” At trampe i pedalerne for SMILfonden giver så meget mening. SMILfonden har givet os et fællesskab med ligesindede familier, som forstår, når tingene er svære. Og de har givet os nogle helt unikke oplevelser, som har gjort, at vi kunne glemme bekymringer for en stund”.

Drivkraften i pedalerne handlede for Søren også om at give igen.

Fællesskabet og sagen driver Team Bike4Kids
Ønsket om at bidrage og gøre en forskel deler Søren med resten af holdet. Derfor var det også stort, da 40 ildsjæle begav sig ud på den 700km lange tur til fordel for SMILfonden den 24-28. juni.

 

Gæsterytter Jesper Skibby donerede sin brille til Søren Colding, da Skibby mente, ’han fortjente dem’.

Børnefamilier på SMILcamp i Kolding stod klar med flag og kage, da rytterne kom forbi på deres fjerde etape. Flere af rytterne udtrykte, at opholdet var noget helt særligt.

Der var også smil under cykelhjelmene, da holdet ramte målstregen i Brøndby, hvor Silje og venner tog imod. Stemningen var høj og fællesskabet mærkbart i en forløsning over at have tilbagelagt de mange kilometer i den gode sags tjeneste.

De sidste fire år har Team Bike4Kids cyklet for at hjælpe børnene og deres familier. Holdet har i alt indsamlet omkring 1.000.000 kr. til SMILfondens arbejde.