SMIL OG GLADE JULEDAGE

Jul er noget de fleste børn forbinder med nisser, juleguf, gaver og et flot juletræ hjemme i stuen. Men for de børn og familier, hvor alvorlig sygdom fylder, er julen ofte anderledes. Derfor spreder SMILfonden hvert år juleglæde i både nord og syd.

Fra Fyn til Færøerne
SMILfondens julemission starter allerede i november i et pakhus, hvor frivillige har travlt med at pakke de mange gaver, der bliver delt ud på hospitaler over hele Danmark og på Grønland og Færøerne. Både SMILfondens frivillige og hospitalspersonale delte omkring 1500 krea-kasser og 2500 julekalendere ud – alt gik op i en højere enhed takket være vores fantastiske samarbejdspartnere.

På landets to største hospitaler blev der pyntet op med stjerner og kugler, og juletræer fandt deres plads. Der var også gang i julefinurlighederne i SMILET, vores kreative værksteder.

Og så var børn og familier klar til julefest. På Børne- og ungehospitalet i Odense havde de besøg af selveste julemanden. Tv-værterne Joachim Ingversen og Jacob Riising fik både lugtet til sure sokker og julehygget med børnene til fest på Rigshospitalet.

Et stort drys jul på hospitalerne skabte stemning for både børn og deres familier.

Et bånd de andre ikke forstår

Som barn vil man helst gerne bare være som alle andre. Men det er svært, når livet er præget af hyppige besøg på hospitalet og lange indlæggelser.

Derfor arbejder vi i SMILfonden netop for at skabe fællesskaber, der kan give styrke i hverdagen. Vi inviterer for eksempel på camps og netværksture, hvor amilier med alvorligt og kronisk syge børn kan møde hinanden. Vi inviterer også familierne til en årlig julefest – i år blev der skrålet ekstra højt på omkvædet da Malte Ebert gav koncert, hvor han sang Julehjertets hemmelighed

For børnene har netop dét bånd, de andre ikke altid forstår.

Det er stort – især når man er lille 

Nu er et nyt år skudt i gang, og sikke en start. På vores kreative værksteder har der været gang i lim, sakse og glitter, da Danmark fik sin nye konge og dronning. Det er stort! Især når man er lille.

I SMILfonden er vi dybt taknemlige for det år, der er gået, og for den store opbakning, der gør det muligt at hjælpe børn og unge med alvorlige og kroniske sygdomme.

Vi er allerede i gang med at gøre klar til fastelavn, påske, sommercamps og når kalenderen igen viser december rykker vi endnu engang ud med vores juleaktiviteteri hele landet.