Statsministeren oplever glæde og smil i vores kreative værksted

Statsminister Mette Frederiksen har netop været på Aarhus Universitetshospital for at besøge vores værksted og se, hvordan vi skaber rum for kreativ udfoldelse og trivsel for indlagte børn og unge. Under sit besøg talte ministeren med Sigrun på 16 år, der overrakte hende et litografi med et vigtigt budskab.

Værkstedet er et frirum

Der var mange smil i vores kreative værksted, SMILET, midt på dagen den 3. november, hvor vi sammen med nogle seje børn og deres familier ventede i spænding på statsministeren.

Sigrun på 16 år glædede sig til at hilse på statsministeren i værkstedet, hvor hun har tilbragt mange kreative timer. Hun så frem til at fortælle ministeren om stedet, der har været hendes frirum i de perioder, hvor hun har været indlagt:

“I værkstedet tænker man ikke på at være indlagt. Det er ikke en hospitalsstue men et frit rum. Her er mange udfoldelsesmuligheder, også selvom man har lavet nogle af tingene før. I værkstedet taler vi ikke om sygdom, her er det noget andet, vi snakker om. Her griner vi tit.” 

Ingen snak om sygdom og begrænsninger

Statsministeren ankom og tog plads ved bordet, hvor Sigrun og hendes familie sad sammen med de andre børnefamilier. Imens ministeren lavede skumtryk på papir, arbejdede Sigrun på et linoleumstryk.

Linoleumstryk er blevet en af Sigruns yndlingsbeskæftigelser, så meget at familien nu har indkøbt materialer til at bruge derhjemme. At værkstedet er inspirerende lagde Sigrun ikke skjul på:

“Noget af det sværeste ved at være syg er at have ondt og at undvære venner, skole og min lillebror og familie. Derfor er det rigtig rart at komme i værkstedet, når nu jeg godt kan lide at tegne og male og få nye ideer. Her vil jeg gerne være så længe som muligt, når jeg er på hospitalet.”

Foto: Tonny Foghmar, AUH

Her er der smil og inspiration

Efter en times tid med kreative aktiviteter og gode samtaler på tværs af bordet skulle statsministeren afsted. Med sig fik hun det flotte litografi, som Sigrun havde lavet. Og at værket havde titlen ‘Smil til Verden’, var der en særlig grund til:

“Selvom man ikke har det så godt, så kan man godt lide at have det sjovt, for eksempel sammen med sygeplejerskerne, så det ikke kun er trist at være syg. I det kreative værksted er det ikke trist, her har vi det sjovt.”

Mette Frederiksen takkede for det fine linoleumstryk og erklærede, at det skulle hænge i Statsministeriet. Hun takkede Sigruns familie og de andre besøgende for en indsigtsrig dag og tog afsted.

Vi var alle enige om, at det havde været en god dag i vores kreative værksted, SMILET.