PRINSESSER OG KRAMMEBAMSER LEGEDE MED SMILBØRN.

24 børn og deres familier fik leget igennem på Store Bededag. Fætter BR i Randers holdt nemlig åbent kun for de syge børn, vi hjælper i Smilfonden. Og det var en eventyrlig dag på mange måder.

I midten var et klatretræ så højt, man ikke kunne se toppen. Og rundt omkring legede både prinsesser, action figurer og bamser så store, at de kunne favne flere børn i et kram. I børnehøjde var legen magisk og mindede måske mest af alt om velkendte eventyr og spil.

I alt deltog 24 SMILbørn samt deres søskende og forældre. De boltrede sig i Fætter BR på Store Bededag, hvor vi havde inviteret til et netværksarrangement for familierne. For nogle af familierne var det første gang i BR’s legeland. Her havde de stedet for sig selv, og børnene kunne færdes i trygge rammer, da risikoen for smitte var minimal. Som en af forældrene udtrykte:

”Det gav en dejlig, rolig atmosfære, at der ikke var fyldt med andre mennesker. Og det føltes trygt, at man var blandt “ligesindede”, der udviser en helt anden forståelse for forskelligheder”.

Og netop det at være sammen med andre børn, der også havde en kronisk sygdom, var noget, der var vigtigt:

”Her var der ingen, der kiggede. Her var man ikke anderledes men bare sig selv, og det var en befrielse”
(Mor til Emilie på 12).

Sjove oplevelser og ny energi

Og der var da også plads til at være sig selv og lege igennem. Nogle susede ned af rutsjebanen, andre fik lavet ansigtsmaling og alle klarede dagens skattejagt og kunne hænge guldmedaljer om halsen.

Tre timer efter velkomsten af Fætter BR og SMILbamsen kunne en flok trætte, seje børn vende hjemad.

“Vi håber, at børnene og deres familier tog hjem med fornyet energi efter en dag i fede omgivelser med det store SMILfællesskab”, sagde Signe Juel Tange, der stod for arrangementet, og som til daglig er Projektleder i Smilfonden.

Netop muligheden for at tanke energi gennem sjove oplevelser med andre er et omdrejningspunkt for Smilfonden. Og den mulighed opstod på Store Bededag via foreningens tætte, flerårige samarbejde med Fætter BR.