Fantasifulde Milas - fast gæst i SMILET

9-årige Milas er en fantastisk dreng, der desværre alt for ofte er at finde på Aarhus Universitetshospital (Skejby). Han blev født med korttarmssyndrom, og har derfor et centralt venekateter (CVK), hvor igennem han får al sin primære ernæring og medicin. Blødninger fra tarmen gør Milas meget træt, og han får derfor også mange blodtransfusioner på hospitalet. 

Lange ventetider er en fast del af besøgene på hospitalet, der ofte bruges på skærm for at fordrive tiden.  Men efter SMILET er skærmtiden skiftet ud. ”Træls ventetid er blevet forvandlet til hygge- og kvalitetstid” fortæller Maibritt, mor til Milas.  

Hver eller hver anden uge skal Milas på hospitalet, og hver gang lægger han vejen forbi SMILET med sin mor – og nogle gange med far og storebror. SMILET giver adspredelse fra sygdom, fjerner fokus fra savnet til kammerater og giver mulighed for, at man kan snakke og hygge, mens det kreative projekt udformer sig. 

I SMILfonden er vi så glade for, at vi nu kan gøre en forskel for børn som Milas, der kommer og besøger SMILET på AUH ved at give dem pause fra sygdom i en kreativ oase. 

”På grund af SMILET kan tiden på Skejby ligefrem være noget Milas ser frem til. Han har bl.a. større krea-projekter, der strækker sig over mange gange, som han glæder sig til at komme og arbejde videre med”.Maibritt, mor til Milas der lever med korttarmssyndrom