Tilbage til nyhedsoversigt

SMILfonden arrangerer sommercamp for kronisk syge børn

Skrevet d. 7. marts 2018

Til sommer kan de kronisk og alvorligt syge børn, der ellers sjældent kommer på sommerlejr få et tiltrængt afbræk fra hospitaler og sygdom. Den velgørende forening, SMILfonden, der er stiftet af Sisse Fisker, inviterer børnene og deres familier på #SMILcamp18, hvor målet er at lave nye fællesskaber, give børnene mere mod på livet og en vigtig pause fra en til tider svær hverdag. Det har SMILfonden fået 200.000 kroner til af TRYGfonden

Når alle klassekammeraterne tilmelder sig spejderlejr og svømmecamp i sommerferien, må mange kronisk syge børn melde pas, fordi de på grund af deres sygdom ikke kan være med. Det kan være, de sidder i kørestol, har stomi eller har brug for daglig medicinering fra deres forældre. Derfor samler SMILfonden til juli 20 børn fra Børnekirurgisk Klinik på Rigshospitalet og deres familier til en sommerlejr, #SMILcamp18, på Comwell Hotels i Korsør.

Sisse Fisker, der er stifter af SMILfonden, og som står bag campen, siger:

“Det er så dejligt, at vi kan give familier et fællesskab, hvor de ikke føler sig udenfor, hvor de skal lave spændende mad og sjove lege og opbygge nye sociale relationer, som gør dem stærkere. Vi ved, hvor kæmpestor betydning det har, at familierne får nogle positive oplevelser uden for hospitalet og tanker masser af energi til nye behandlinger og nye operationer.”

Pause fra sygdom

Når et barn bliver ramt af en alvorlig sygdom, så har det store konsekvenser for hele familien. Uvished og spekulationer fylder meget hos både forældre og søskende og det syge barn, og familiens hverdag bliver forandret, og det syge barns behandling kommer i fokus. Familierne bliver splittet op, fordi en forælder ofte er på hospitalet med det ene barn, mens den anden forælder både skal passe job og raske børn og få en hverdag til at fungere.

#SMILcamp18 skal give familierne en pause fra sygdom med masser af forkælelse til børnene samt faglige indspark til forældrene, og både Trygfonden og Comwell Hotels har valgt at støtte projektet:

“Vi er umådelig glade for at bidrage til SMILfondens vigtige arbejde, og vi har tidligere lagt hotel til deres weekendophold med rekreation. Vores samarbejde har skabt glæde på vores hoteller, og det har også været inspirerende at opleve SMILfondens utrættelige arbejde med til at give familier en pause fra sygdom”, siger Henrik Hjorth, salgs-og marketingdirektør hos Comwell Hotels.

Hele familien er med

#SMILcamp18 er en familiecamp, hvor også søskende og forældre bliver inviteret med. SMILfonden har erfaring med weekendophold, og evalueringerne fra det projekt viser med stor tydelighed, at netop det, at hele familien er af sted sammen, har stor værdi.

“Søskende føler sig tit overset, når en bror eller søster kæmper med alvorlig sygdom og får al opmærksomhed fra den ene eller begge forældre. Derfor vil vi med #SMILcamp18 styrke fællesskabet i familien, så de får gode minder sammen og er klar til at tackle hverdagen med fornyet energi,” siger stifter og bestyrelsesformand Sisse Fisker.

FAKTA om #SMILcamp18:

#SMILcamp18 finder sted d. 3. -6. juli på Comwell i Korsør

Det er gratis for familierne at deltage

Rigshospitalet har udvalgt de 20 familier, der deltager

Udover familierne vil der deltage cirka 10 frivillige på campen

Campens aktiviteter vil blandt andet være:

Madlavning for fædre og børn med Fars Køkkenskole

Foredrag for forældre om at tackle med et liv med kronisk sygdom hos børn ved med sociolog Rikke Østergaard

Oplæg om kroppens fysik og mulighed for individuelle behandlinger af Henrik Pedersen og Per Arild Struknes fra Qure Fysioterapi

Kreativt værksted med Simone Thorup Eriksen

Børnewellness og børneyoga med Sanne Juel Egelund

Festaften med koncert

Mere information og billeder i høj opløsning kan fås hos:

Julie Mabeck, kommunikationschef

julie@smilfonden.dk

SMILfonden er en velgørende forening, der er sat i verden for at give børn i langvarig behandling på danske hospitaler, et SMIL på læben og noget andet at tænke på end sygdom.