Tilbage til nyhedsoversigt

SMIL til børnene i Aarhus

Skrevet d. 19. juli 2017

Onsdag den 1. juni holdt SMILfonden fest for børn i behandling på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Musik, underholdning og gaver fik flere end 50 børn og deres familier til at glemme sygdommen for en stund.

“Er I klar til at feste?”, sådan lød det, da SMILfondens formand Sisse Fisker satte gang i foreningens første fest i Aarhus.
Festen var for børn, hvis hverdag er præget af sygdom og langvarige behandlinger på Aarhus Universitetshospital. Denne eftermiddag fik knap 200 børn, søskende og forældre mulighed for at lægge sygdommen på hylden.
”Det er så vigtigt, at vi forkæler de her børn og deres familier, der til daglig kæmper en sej kamp med deres sygdom. Vi giver dem noget rart at tænke på, så det næste gang er lidt nemmere at komme på hospitalet,” siger Sisse Fisker, formand for SMILfonden.

Fællesdans og forsvundne lakribspiber
Eftermiddagen blev skudt i gang af den århusianske dansegruppe Beat Fabrikken, der efter eget show bød op til fællesdans.
Der blev jublet, da Kristian fra Ramasjang Mysteriet fra DR gik på scenen. Der blev sunget og gættet med, da Kristian sammen med børnene skulle finde ud af, hvilken skurk, der havde stjålet hans lakridspiber.
MGP-vinderne Ida og Lærke sluttede underholdningen med et brag af deres vindersang ”Bar For Vildt”.
Udover underholdningen kunne børnene tage fællesbilleder i en opstillet fotobås og spise sig mætte i kage, mens forældrene mødtes på tværs over en god kop kaffe. Der blev også uddelt gaveposer med legetøj og bøger til alle børn og søskende med gaver fra SMILfondens sponsorer.

”Kommer I igen næste år?”
Festen blev holdt på Tryg Fondens Familiehus ved Aarhus Universitetshospital, der er et hus til familier med langtidsindlagte børn.
”Familierne har haft en helt fantastisk eftermiddag, og flere har allerede spurgt, om SMILfonden kommer igen næste år,” siger Vinnie Stenholt, der er daglig leder i Tryg Fondens Familiehus.