Påskecamp for småbørnsfamilier gav smil

Ingen familier havde set hinanden før til årets første SMILcamps for kronisk syge småbørn. I starten var de 2 til 6-årige usædvanligt stille, men som dagene tog fart fyldte både latter og hvin. Nye venskaber blev udklækket blandt både børn og voksne i løbet af de fire påskedage, og alle vendte hjem med fornyet energi.
Previous slide
Next slide

Ballonport, hoppeborg og SMILkollegaer stod klar til at tage imod 30 børnefamilier, der var inviteret på påskecamp. På menuen stod forkælelse med alt, hvad det indebar fra indlogering i lækre omgivelser til saunagus for de voksne og masser af leg for børnene.

Spændingen var til at mærke. Flere af familierne havde ikke været hjemmefra før i så mange dage med deres syge børn. Og for alle var det første camp med SMILfonden. Men snakken tog hurtigt fart i mødet med de andre familier. Her var nogle at udveksle erfaringer med om fælles livsvilkår. Og fornøjelsen ved at opleve sit barn med andre børn satte hurtigt ind.

Previous slide
Next slide

Påskekyllinger, tryllestøv og dansefest
Den store påskekylling i papmache samlede de små rundt om bordene, hvor der blev malet, klippet og limet, til rummet var fyldt med farverige kyllinger. Det var blot én af de mange aktiviteter.

Tryllekunstner Tryllestøv kom også forbi og uddelte tryllestave til børnene, så de fik superkræfter. Og hun forvandlede dem til eventyrfigurer, som prinsesse Elsa, og til seje helte, som Batman, med sin magiske ansigtsmaling.

Sangeren RayRay samlede børnene om mikrofonen, hvor de talte om, at bedstevenner sagtens kan være usynlige og tøjdyr. Han skruede op for musikken, så børnene dansede og hoppede med. De havde en fest.

Alt imens forældrene kunne sænke skuldrene og bare nyde samværet.

Nærvær, afslapning og overskud
Selvom børnene havde fået et særligt besøg af Hjem-IS bilen, var der stadig plads til godter som frugt, popcorn og slik. Og der var påskefrokost og buffet til de voksne.

At småbørnsforældrene ikke skulle tænke på madlavning i flere dage, var i sig selv en lettelse. Der var heller ingen opvask eller senge, der skulle redes. Alle muligheder for nærvær og afslapning var til stede. Som en af forældrene sagde: ”Vi har ikke haft mulighed for at rejse før på grund af sygdom, og det her føltes som ferie. Det har været så rørende og overvældende, at nogen har tænkt på os”. – Natasha, mor til Malthe på 3 år

Previous slide
Next slide

At der blev tanket energi og overskud var flere enige i: ”På trods af et stort netværk i det private, så er det de færreste, der forstår ens situation og tanker. Vi føler os enormt heldige over, at vi har mødt så mange fine familier, og vi er slet ikke i tvivl om, at vi fremover vil prioritere arrangementer med SMILfonden meget højt”. – Nynne, mor til Hugo på 3 år

For første gang nogensinde afholdt vi hele to camps i påsken – en i Jylland og en på Sjælland.