Tilbage til nyhedsoversigt

MOR TIL KRONISK SYG: “Jeg må nogle gange lige trække vejret ekstra hårdt for ikke at komme til at trille en tåre”

Skrevet d. 20. april 2019

NYE FÆLLESSKABER: I SMILfonden skaber vi mulighed for, at børn med alvorlige og kroniske sygdomme kan få nye fællesskaber. Venskaber og støtte som kan hjælpe, når hverdagen er svær og bekymringerne mange. Hør, hvad det har betydet for Natasjas mor, at hendes datter har fundet veninderne Laura og Rebecca gennem SMILfonden

I februar 2019 holdt SMILfonden holdte fødselsdag i forhallen på Rigshospitalet. 14-årige Natasja var indlagt, men havde det for dårligt til at tage med til festen. Derfor kom hendes to veninder Laura og Rebecca forbi stuen og sagde hej med gaver og et kram. De tre piger har mødt hinanden gennem SMILfonden, og her kan du læse, hvad det har betydet for Natasjas mor, Majken, at se det venskab blusse op:

“Som forældre er det aldrig nemt at se sine børn være kede af det eller være meget forpinte. Så at se Natasja lyse op, da Rebecca og Laura træder ind på hendes stue for at sige hej og kramme, gør mig enorm rørt.

Natasja er indlagt og får besøg af veninderne Laura og Rebecca, som hun har mødt gennem SMILfonden

At de gav sig tid til at komme op, og bekymrede sig for Natasja gør mig rørt, og jeg må nogle gange lige trække vejret ekstra hårdt for ikke at komme til at trille en tåre. Hver gang de er sammen, eller møder hinanden på Riget, er det med store kram, og jeg føler en taknemmelighed, som er svær at sætte ord på.

Hver gang de er sammen eller møder hinanden på Riget er det med store kram, og jeg føler en taknemmelighed som er svær at sætte ord på.

Det er en oprigtig glæde fra dem alle, når de er sammen, og at se dem fjolle rundt er mere værd, end hvad ord kan beskrive, og hver gang sender jeg SMILfonden en tanke og siger tak. Tak for at have ført de her piger sammen, I er slet ikke klar over, hvad I har skabt. Et venskab, hvor sygdom ikke betyder noget, hvor sygdom lægges i glemmebogen, og det er være en helt almindelig teenager er det, der betyder noget.

Hver gang sender jeg SMILfonden en tanke og siger tak. Tak for at have ført de her piger sammen, I er slet ikke klar over, hvad I har skabt.

Rebecca, Natasja og Laura har fundet et unikt venskab gennem SMILfonden

Natasja behøver ikke lade som om, når hun er sammen med Laura og Rebecca. Hun kan være Natasja, der bare har ondt og syntes det hele er skidt, og det er ok, for hun bliver mødt med en forståelse, som hun ikke har med nogle andre. De fejler ikke det samme, men de har alligevel en sammenhold, et venskab og en forståelse, som er helt unikt.

Tak SMILfonden, for det I gør. I har formået at sætte tre piger sammen, som har ført til et helt særligt venskab, som ikke findes hvor som helst. Vi, som forældre, oplever en glæde, når vi ser Natasja grine og opføre sig som en teenager, om end for en stund, hvor hun glemmer at være kronisk syg.”

-Majken, mor til Natasja

Hjælp SMILfonden med at skabe flere nye fælleskaber blandt kronisk syge børn og deres familier.
Støt nu –>

Jeg støtter med:

Du kan også støtte med et fast månedligt beløb, f.eks. 75 kroner. Klik her.