Tilbage til nyhedsoversigt

Årets SMIL gik til børnesygeplejerske fra Rigshospitalet

Skrevet d. 21. februar 2019

Sygeplejerske Maria Simmelkjær blev torsdag hædret med prisen Årets SMIL 2019. Prisen uddeles af SMILfonden til en sundhedsperson, der har gjort en ekstraordinær indsats for alvorligt og kronisk syge børn i Danmark.

Maria Simmelkjær. Foto: Sebastian Falck Stigsby

For første gang uddeles SMILfonden prisen Årets SMIL. Den gik til afdelingssygeplejerske fra Rigshospitalets Klinik for børn og unge med kirurgiske sygdomme, Maria Simmelkjær.

“Det er så fortjent, at Maria Simmelkjær får prisen som Årets SMIL. Hun har det største, smilende hjerte, og hun har betydet alverden for de familier, vi hjælper i SMILfonden. Maria har været med fra SMILfondens begyndelse, og har haft en stor betydning for, at vi har kunnet hjælpe så mange børn, søskende og forældre til alvorligt og kronisk syge børn,” siger Sisse Fisker, direktør i SMILfonden.

Årets SMIL uddeles til en sundhedsfaglig person fra landets hospitaler, der har gjort en særlig indsats for alvorligt og kronisk syge børn og familier.

 

Dejligt med anerkendelse til børneafdelingerne

Maria Simmelkjær er den første, der har modtaget SMILfondens hæder.

“Jeg er meget beæret. Det er dejligt at få SMILfondens og en masse børns anerkendelse som Årets SMIL. Det er en ros, som skal gå videre til mine kollegaer på Klinik for børn og unge med kirurgiske sygdomme, der hver dag får smilene frem hos de børn, vi møder,” siger Maria Simmelkjær.

Prisvinderen sendte også rosen videre til resten af Danmark.

“Det betyder meget for mig, at personalet på landets børneafdelinger får mulighed for at få en påskønnelse som denne, og det får da helt klart også det store smil frem hos mig selv i dag,” siger hun.

Udover æren fik Maria Simmelkjær et rejsegavekort på 5000 kroner samt en specialfremstillet statuette. Til selve prisoverrækkelsen, der foregik på Rigshospitalet, læste fire af de børn, Maria Simmelkjær har hjulpet gennem tiden, deres begrundelser for, hvorfor Maria Simmelkjær fortjener at blive Årets SMIL, op.

 

Fakta om Årets SMIL:

●      Det er første gang, SMILfonden uddeler Årets SMIL

●      Prisen går til en sundhedsfaglig person, der har gjort en ekstraordinær indsats for alvorligt og kronisk syge børn i Danmark

●      Det er familierne til alvorligt og kronisk syge børn, der indstiller personer til Årets SMIL

●      Udfra de nominerede, vælger SMILfonden, hvem der skal have prisen.

●      Prisen uddeles hvert år ifm SMILfondens fødselsdag d. 21. februar

●      Med prisen følger et rejsegavekort på 5000 kr. og en statuette